Rybářský rozcestník

Montáž na plavanou – lov s děličkou – uzavřená montáž

Na klidné vody bez větru volíme montáže se štíhlým splávkem, do vod takoucích, nebo za větru použijeme splávky kapkovitého tvaru. Známe dvě základní montáže. Montáž otevřenou, lehkou, určenou pro lov především drobnější ryby a montáž uzavřenou, s větší zátěží, kterou použijeme, budem-li líčit na větší kaprovité ryby. Toto je montáž uzavřená, na větší ryby.

Montáž na plavanou - lov s děličkou - uzavřená montáž
  1. kapkovitý splávek pro tekoucí vodu nebo za větru
  2.  hlavní zátěž z torpily a bročků
  3. vodící brok, má za úkol udržet návazec s háčkem u dna
  4. smyčky spojení kmenového vlasce s návazcem
  5. návazec s háčkem

Stručný popis navázání:

Montáž s hlavní zátěží by měla být umístěná asi 70 cm od smyčky návazce. Hlavní zátěž pak tovří až 80 % celé nosnosti splávku. Umisťuje se asi 20 cm nad spojovací smyčku. Těsně nad smičkou umisťujeme zbylých 20 % zátěže. Návazec děláme ze silnějšího návazce dlouhého asi 15 cm, který při chytání celý leží na dně, proto lze použít i těžší a větší nástrahu.

A jak sestava reaguje na záběr? Splávek se zvedne a lehne si na hladinu.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….