Rybářský rozcestník

Montáž pro lov na položenou – feeder – jednoduchá montáž s průběžným krmítkem a gumičkou

Při chytání na těžko s feederovým prutem používáme dvě základní varianty montáží, které se pak navazují v několika obměnách. Kromě fixovaných krmítek se používají feederové montáže s krmítkem průběžným, které je umístěno na kmenovém vlasci. Pokud chytáme menší ryby a návazec používáme jemnější, pak je vhodné ho nastavit gumou, která zajistí vykrýt agresivní výpady při chycené větší ryby. Budete pak méně často trhat.

Jednoduchá montáž s průběžným krmítkem a gumičkou
  1. kmenový vlasec (co nejméně pružný!)
  2. průjezdové téčko s obratlíkem a karabinkou
  3. feederové krmítko
  4. stoper (korálek nebo gumová kulička)
  5. obratlík
  6. feederová guma dlouhá 10 až 15 cm
  7. obratlík
  8. návazec s háčkem (délka 30 až 45 cm od krmítka až k háčku)

Postup navázání udice:

Feederovou udicí protáhneme kmenový vlasec, na něj nasuneme průběžné krmítko, pak přidáme stoper a následně navážeme obratlík, aby se návazec zbytečně nekroutil. Dále navážeme feederovou gumu dlouhou 10 až 15 cm, na ni navážeme další obratlík, ke kterému navážeme návazec s háčkem a můžeme jít chytat. Návazce navazujeme se slabším průměrem, pokud uvázneme, utrhneme jen návazec a ne celou sestavu. Gumu navazujeme proto, aby vykryla výpady větších ryb, pokud chytáme na velmi jemné návazce.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….