Rybářský rozcestník

Vázání feederové gumy

Spolehlivý uzel na uvázání feederové gumy k očku obratlíku nebo ke klasické smyčce kmenového vlasce. Jde vlastně o „Clinch knot“, který je ale vylepšený o dvě další protáhnutí. Tím dokážeme poměrně nepoddajnou feederovou gumu uvázat tak, že opravdu nepovolí a na její spoje na obou koncích je spolehnutí.

Konec gumy protáhneme očkem obratlíku nebo smyčkou kmenového vlasce, pokud obratlík nepoužíváte, kolem vlastní osy ho několikrát obtočíme, pak konec protáhneme vzniklým okem hned u očka…

… podle obrázku pokračujeme dále a konec gumy protáhneme tím největším okem…

…vznikne nám další prostor v horní části, kterým pojistíme celý uzel…

…protáhneme horním prostorem gumu…

… uzel dotáhneme a to opakovaně, přesvědčíme se že drží. Uzel moc nevypadá, ale hlavně, že drží! Pro jistotu uzel můžeme přetáhnout smršťovací hadičkou a tu zahřát, ale není to potřeba.

TIP: Feederovou gumu nemusíme jen klasicky uvázat, ale můžeme ji zajistit také pomocí krimpovacích svorek a kleští. Další možností je na ni udělat dvojitou smyčku, vytvořit uzel a gumu navázat pomocí vhodného uzlu, nebo gumu jednoduše zatavit pomocí smršťovací hadičky.

Videa k tématu:

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….