Rybářský rozcestník

Gumová kolečka na přívěsu háčku, další možnost, jak nastražit pelety, ale i jinou nástrahu

Pomocí roztahovače kroužků a gumových (silikonových) koleček umístěných na přívěsu háčku, lze nastražit nejen pelety, ale i boilies či dokonce i živé červy. Je to další možnost, jak přelstít opatrné ryby k záběru.

hacek-prives-osky3bolieie-gumicka-roztahovac-gumicekcejn-gumicka-prives-labe-2019hacek-prives-ocky2rotahovac-peleta-ocko-na-privesu2rotahovac-peleta-ocko-na-privesu3tygri-orech-roztahovac-krouzku3tygri-orech-roztahovac-krouzku1roztahovac-pecivo222roztahovac-pecivo444

Když ryby zrovna moc neberou, rád je zkouším přemluvit nejen jinou nástrahou, ale také změnou prezentace nástrahy. Prostě místo na háčku, rybám nabízím nástrahy například na přívěsu háčku. Poslední dobou jsem si pak velmi oblíbil silikonové kroužky, ovšem ne klasicky umístěné na háčku, ale uvázané až na přívěsu háčku. Takto umístěnou nástrahu si občas vezmou i velmi opatrné ryby.

Sada háčků s přívěsem a gumičkou…

Háčky s kroužky si můžete sami uvázat, nebo se dnes dají běžně koupit v rybářských potřebách již navázané. Ovšem nezapomeňte si také pořídit roztahovač kroužků, protože bez něho to prostě nejde! 🙂

Roztahovač kroužků je velice šikovný pomocník…

Peletky, díky roztahovači kroužků, navlékneme do gumového kolečka velice jednoduše…

Rozhodně doporučuji vyzkoušet roztahovač kroužků a silikonové kroužky na nástrahy. Určitě si je oblíbíte! Já osobně velmi často prezentuji rybám právě takto nastražené pelety, ale také například rohlík, kousky chleba nebo dokonce i chuchvalec červů….

Nejčtenější články

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….