Rybářský rozcestník

Červi na háčku zajištění pomocí gumového kroužku

Větší množstvím živých červů kolem háčku na lovném místě můžete docílit i pomocí vhodně velkého gumového kroužku, kterým lze zajistit na háčku, pomocí roztahovače kroužků, větší počet červů. Ti se pak rozlezou na dně kolem háčku a zajistí tak větší atraktivitu lovného místa kolem háčku.

I když gumové kroužky používám několik let, nenapadlo mě je použít tímto způsobem. Našel jsem jednu fotografii na internetu a tak jsem vyrazil k vodě a vyzkoušel chytat na červy s háčkem a gumičkou, do které jsem dalších několik červů s krabičky zajistil. Musím říci, že je strašně důležité zvolit vhodnou velikost gumičky a také musí být červi čistí, bez nánosu pilin, ve kterých jsou prodáváni. Pak to jde docela obstojně. Důležitá je však také rychlost, protože červíci z háčku začnou odpadat poměrně rychle.

Dva červíci jsou napíchnutí na háčku, ostatní drží pomocí gumového kolečka …

Nakonec jsem přišel na to, jak nejlépe využít gumový kroužek, roztahovač kroužků a červíky. Je třeba mít návazec s háčkem již připnutý k celé montáži, na háček napíchnout dva až tři červíky, posunout je kousek dále od špičky háčku, pak nasadit kroužek umístěný na roztahovači a háček s roztahovačem vložit do nádobky s červíky, roztahovač máme co nejvíce roztáhnutý, pak kroužek uvolníme a červíky na háčku i s celou montáží rychle nahodíme do vody. I když nějaký ten červík upadne, většina zůstane na háčku a uvolní se až ve vodě.

Na háček s napíchnutými červíky navlékneme gumičku na roztahovači …

Roztahovač povolíme, gumička se utáhne kolem háčku a nabraných červů…

Chce to cvik, napoprvé mě to moc nešlo, ale po několika pokusech jsem celý postup zvládal bravůrně a většina červíku skončila ve vodě spolu s háčkem. I když na fotografiích jsou červíci obalení ještě v pilinách, lépe se s nimi pracuje, pokud jsou naprosto čistí!

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.