Rybářský rozcestník

Toustové peletky vylisované pomocí umělohmotné injekční stříkačky

Jednoduše, jen za pár korun, vyrobené peletky z čerstvého toustového chleba vykrájeného pomocí uříznuté umělohmotné injekční stříkačky. Dají se použít ihned, čerstvé, jen vylisované, nebo je lze usušit a krátce skladovat v dobře uzavřené nádobce. Můžeme je také zamrazit, pak jejich životnost prodloužíme klidně na celou sezónu. Ve vodě vydrží až 1 hodinu. Jde o velice účinnou nástrahu na kaprovité ryby.

Vybereme si umělohmotnou injekční stříkačku podle velikosti, jak velké peletky si chceme vykrájet. Uřízneme například kobercovým nožem, nebo jiným ostrým nástrojem přední část stříkačky.

Uříznutá část umělohmotné stříkačky

Uříznutá část umělohmotné stříkačky

Nejlépe z čerstvého toustového chleba vykrájíme peletky tak, že do střídky několikrát po sobě zapíchneme stříkačku tak 4x až 5x, nesmíme zapomenout vysunout část rukojeti.

Vykrajování toustového chleba pomocí uříznuté injekční stříkačky

Vykrajování toustového chleba pomocí uříznuté injekční stříkačky

Buď o podložku podrženou stříkačku nebo v ruce stlačíme střídku pomocí rukojeti stříkačky. Chvíli podržíme, stačí tak 30 vteřin, pak vytlačíme peletku ven.

Zmáčknutá toustová střítka uvnitř stříkačky

Zmáčknutá toustová střídka uvnitř stříkačky

Peletky ihned použijeme, nebo je necháme do druhého dne uschnout, pak je buď zmrazíme nebo uložíme do vhodné umělohmotné nádobky s uzávěrem.

Peletka vymáčknutá ze stříkačky

Peletka vymáčknutá ze stříkačky

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Uzení ryb na sítech

Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím