Rybářský rozcestník

Aby rybáři v budoucnu měli kde chytat, musí bojovat za udržení stávajících vodních ploch a kupovat i nové

Středočeši to berou opravdu vážně, proto Středočeský územní svaz od 1. 1. 2019 zřídil Fond na nákup vodních ploch, jehož transparentní účet je 115–8444200237/0100. Tyto kroky byly učiněny v souladu s usnesením krajské konference SÚS ze dne 22. 9. 2018. Hlavním cílem zřízení fondu je rozvoj společného rybolovu, nákup nových vodních ploch pro společný rybolov, ale i udržení stávajících revírů. Z fondu může být poskytnuta i výpomoc MO k zakoupení nových revírů, nebo udržení těch stávajících.

Do fondu mohou darovat finanční prostředky jak fyzické a právnické osoby, tak i obchodní společnosti, dále pak formou příspěvku i MO, kterým na tento příspěvek bude vydáno při HV potvrzení pro zaúčtování přispěné částky.

„Věřím v solidaritu středočeských rybářů a místních organizací, že společně vytvoříme silný fond, abychom byli připraveni z něj nejen finančně pomoci udržet stávající vodních plochy, ale i zakoupit i nové, které se na trhu objeví,“ uvedl předseda SÚS Dušan Hýbner.

SÚS bude do fondu každoročně odvádět v souladu se statutem fondu částku 50 Kč ze svého podílu na členském příspěvku za každého dospělého člena v SÚS, a to vždy z hospodářského výsledku uplynulého roku. To znamená, že při současném počtu 34 022 dospělých členů bude tato částka za rok 2018 činit 1 701 100 Kč. Tyto prostředky bude SÚS do fondu převádět každoročně nejdéle do konce měsíce března. První vklad tak SÚS provede do 31.3. 2019, v již zmiňované výši.

Vzhledem k dnešní době, nabídkám na nákup nových vodních ploch a jejich cenám, je jisté, že v této věci máme ekonomickou sílu pouze jako celek.

„Jsem přesvědčený, že k příspěvku SÚS jsme schopni od dárců každoročně vybrat další milion korun. Pak bychom postupně získali prostředky, které mají smysl a velký potenciál,“ říká Dušan Hýbner a jeho domovská organizace v Bělé pod Bezdězem jde příkladem. „Tento měsíc jsme schválili každoroční příspěvek do fondu v částce 40 kč za každého svého dospělého člena, což činí přibližně 12 000 korun. Nás tato částka nepoloží, a ani nijak výrazně neovlivní ekonomiku naší MO, a přitom, pokud se přidá více MO, to může pro nás všechny znamenat moc,“ dodává předseda SÚS.

Transparentní účet je již zveřejně na webu SÚS, najdete ho vpravo i s aktuální částkou.

Nestačí jen zarybňovat, násady musíme mít také kam dávat, zrovna tak jako nestačí jen naše děti a mládež teoreticky vzdělávat, vždyť nejvíce zkušeností získají přímo u vody. Voda, rybníky, řeky, potoky, to je naše rybářské zlato, bez vody nejsme nic.

Proto jsme v posledních letech koupili Stržený, pískovnu u Poděbrad, Dvorce, dlouhodobě si pronajali Smilovice a v těchto aktivitách hodláme nadále pokračovat. Proto přicházíme se společným fondem za vámi a věříme, že je to jedna z cest, jak být konkurenceschopní, a jak lze rozšiřovat nabídku vodních ploch pro všechny naše rybáře.

Děkujeme, že se přidáte.

SÚS

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….