Rybářský rozcestník

Vychytané přidělání světla na špičku sumcového prutu pomocí pásky a dvou spojek

Při chytání sumců v noci je dobré mít osvětlenou špičku prutu a to nejen proto, když některý z prutů zacinká, aby rybář běžel k tomu správnému, ale také pohyb špičky často prozradí, že se na konci montáže něco děje, proto je dobré ji za tmy dobře vidět. Zde je jedna z možností, jak mít prut dokonale osvětlený, stačí osvětlovací tyčinka a dvě spojky přidělané na prut pomocí elektrikářské pásky. Největší výhodou je možnost tyčinku během chvilky vyměnit a to opakovaně.

vychytavka-svetlo-spicka-sumcoveho-prutu7svitici-tycinky-naramkytycinka-svitici-prut-sumec1vychytavka-svetlo-spicka-sumcoveho-prutu3vychytavka-svetlo-spicka-sumcoveho-prutu6

V jednoduchosti je krása. Tato vychytávka je tak prostá, že si říkám, proč jsem na ni nepřišel sám! 🙂 Stačí nějaká vhodná páska odolná vůči dešti a další nepřízni počasí a lámací svítící tyčinky, které se dají koupit například v OBI nebo na internetu. Hledejte pod názvem svítící tyčinky a náramky. A je využít při sumcařině?

Obě spojky zajistíme pomocí lepící pásky …

Každé balení obsahuje svorky, díky kterým lze s tyčinek udělat náramky, tedy kolečka. Dvě pomocí elektrikářské pásky nalepíme na špičku prutu ve vzdálenosti od sebe tak, aby se dala tyčinka vždy vyměnit a přitom dobře držela i při manipulaci s prutem.

Dobře zajištěné spojky na prutu umožňují rychlou a bezproblémovou výměnu tyčinek …

Spojky zajištěné na prutu bez lámací světelné tyčinky …

V noci dobrý pomocník, přes den taková parádička 🙂 ….

Video k tématu:

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.