Rybářský rozcestník

Vypínání světel v autě při delším pobytu u vody

Už se vám stalo, že jste po několika dnech u vody nemohli nastartovat auto, protože byla baterka v autě zcela vybitá? Viděl jsem to u vody mnohokrát, naposledy minulý týden na výpravě na sumcích u mého kamaráda.

Víte podle čeho poznáte zkušeného rybáře mazáka? Když večer stojíte u jeho auta a jeho vnitřní osvětlení je i přes otevřené dveře vypnuté! Právě světla v autech či déle hrající autorádio dokáže auto baterku důkladně vybít. Stejně tak věčné nabíjení mobilů a tabletů baterkám v autě moc neprospívají. Hlavně u nových aut je to velký problém, protože ty nejdou roztlačit, jako ty starší.

Jak se bránit vybití auto baterie:

  • vypínat vnitřní osvětlení, většinou máme vždy nějaké dveře nedovřené a to i v kufru
  • nepoužívat dlouhodobě rádio, pokud není motor nastartovaný
  • nenabíjet tablety či mobily, pokud máme motor auta vypnutý
  • používat místo dobíjení z auta power banky či solární nabíječky

Jak se jistit?

Někteří mí kamarádi od vody vozí na delší pobyty u vody nabitou náhradní baterii. Také power banky dokáží nahradit nabíjení v autě i na 100 %. Ovšem dnes jsou na trhu i další vychytávky usnadňující život u vody. Solární nabíječky a panely dnes nabízí mnoho firem a jejich cena stále klesá. Rozhodně se při delším pobytu u vody mohou hodit. Ovšem asi nejvíce mě zaujala, při pátrání po internetu, solární power banka, která kombinuje dvě funkce. Sama se na slunci dobíjí a přitom v sobě uchovává dostatek elektřiny pro naše telefony.

Rozhodně bych nepodceňoval možnost vybití auto baterie a raději bych si ji opravdu hlídal. Je to tuze velká nepříjemnost, když chcete odjet od vody a auto vám nenaskočí!

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….