Rybářský rozcestník

Candáty rybáři rádi loví. Letos jich vysadili rekordní množství

Most – V 19 vodních nádržích Mostecka letos skončilo téměř 20 tisíc kusů této dravé ryby. Letošní podzimní zarybnění vod na Mostecku přineslo jeden rekord. Členové Českého rybářského svazu v okresu vysadili do devatenácti vybraných nádrží téměř 19 a půl tisíce candátů. Bylo to více než za předchozí dva roky dohromady.

„Snažíme se zintenzivnit výsadbu dravých ryb v našich vodách,“ řekl hospodář mostecké organizace Jiří Jakeš. Zarybnění candátem letos proběhlo jen na části vod spravovaných mosteckými rybáři. Ti vypustili do rybníků první várku tisícovky candátů na jaře. „Byli ve velmi pěkných velikostech,“ popsal Jakeš. Minulý týden rybáři vysadili do šesti vodních nádrží deset tisíc kusů o velikosti 8 centimetrů. Na další pak dojde v příštím roce …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….