Rybářský rozcestník

Chleba či rohlík nastražený pomocí gumičky a roztahovače kroužků

Nastražit pomocí gumiček a roztahovače kroužků lze jak peletky, tak po mírné úpravě i bolies koule. Ale co tak zkusit nastražit chlebovou kůrku či jiné pečivo? Jde to!

Roztahovač gumových kroužků a smotek chlebové kůrky …

Letos jsem se nějak zamiloval do chytání bílé ryby pomocí různých nástrah a gumových kroužků, které navlékám pomocí šikovného udělátka, roztahovače kroužků, který se dá běžně koupit v rybářských potřebách. Ovšem i když gumičky nejvíce používám na menší peletky, nedávno jsem byl nucen přejít na jiné nástrahy, protože prostě ryby pelety ten den nechtěly. Napadlo mě smotat kousek chlebové kůrky a převléknout přes ni gumičku. Světe div se, kapříkům a cejnům kůrka chutnala!

Rozhodně lze podobně nastražit i kousek rohlíku. Rohlík se ve vodě chová podobně, jako kůrka či střídka chleba. A ryby rohlíky milují.

Nastražená chlebová kůrka pomocí gumičky a roztahovače kroužků …

Další možností je gumičku navázat na přívěs háčku. Metoda tak oblíbená při prezentaci boilies koulí nebo pelet se hodí také při chytání s gumičkou i na pečivo.

Rohlík se stejně dobře dá navléci do gumičky, stejně jako chleba….

Rohlík v gumičce, ta je umístěna na přívěsu háčku…

Je zajímavé, že často ryby pozitivně reagují i na drobné změny. Například pečivo napíchnuté na háčku si občas nevezmou, ale zavěšené pod háčkem, do toho se pustí. A někdy naopak! 🙂 Prostě je třeba občas holky k záběrům přemlouvat. Tak vyzkoušejte i takto nastražené pečivo, možná budete překvapeni, jak moc budete úspěšní.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.