Rybářský rozcestník

Humr na smetaně

Teplý předkrm z Francie.

2 náročnost
25 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 1 ks vařeného masa z 1 humra (můžeme nahradit konzervou)
  • 120 g žampiónů
  • 60 g másla
  • 1/8 l smetany
  • 1 dl bílého vína
  • 4 cl brandy
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V mělké pánvičce podusíme na másle humří maso pokrájené na kousky a citrónovou šťávu
    2. Když je všechna šťáva vydušená, přilijeme brandy, zahřejeme je a zapálíme
    3. Jakmile plamen uhasne, vmícháme pokrájené žampióny a víno, podusíme 2-3 minuty a nakonec přilijeme smetanu
    4. Směs dusíme ještě 5 minut na malém plaménku, osolíme, opepříme a pak ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….