Rybářský rozcestník

Pečený pstruh se slaninou II.

Pečený pstruh uvnitř vytřený směsí z másla, soli, pepře a tymiánu, pokladený anglickou slaninou, posypaný tymiánem.

2 náročnost
40 minut
  • 2 ks pstruhů
  • 4 ks plátků anglické slaniny
  • 5 ks snítek tymiánu
  • 50 g másla + na potření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy opláchneme, očistíme a osušíme
    2. V misce smícháme změklé máslo se solí, mletým pepřem a částí na jemno nasekaného tymiánu a připravenou směsí pstruhy uvnitř vytřeme
    3. Pekáček vyložíme pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, vložíme pstruhy, na každého poklademe 2 plátky slaniny, na povrchu je potřeme máslem a posypeme zbylým tymiánem
    4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, až povrch zezlátne.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….