Rybářský rozcestník

Základní složka zakrmovací směsi z křupek

Máte doma sáček křupek, co jim propadlo datum spotřeby? Nebo jste již na výpravě a poblíž žádný obchod s rybářskými potřebami a vy jste zapomněli nějaký dobrý základ do zakrmovací směsi, ale máte v kufru na mlsání křupky? Zkuste je použít jako základ do krmné směsi. Oříšková hmota u ryb často boduje!

Je to jednoduché, křupky vysypeme do kbelíku, podrtíme je a pak mírně zalijeme vodou, zamícháme a počkáme, až se rozpustí. Do křupkové hmoty pak zamícháme další komponenty, které máme po ruce. Po přidání nějaké sypké zakrmovací směsi a různých dalších atraktorů vznikne skvělá zakrmovací směs, kterou lze použít jak na nebo do krmítka, tak koulemi z této hmoty můžeme skvěle zakrmit lovné místo i pomocí lopatky, praku apod.

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Výroba závaží z kamene

Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím