Rybářský rozcestník

Montáž Sbirolino

I když pomocí plováků (nosiče nástrahy) sbirolino lze chytat i nedravé ryby, například amury na hladině (použitím nepotápivého „sbirolina“), primárně je určený pro lov dravců vláčením s lehkou výbavou. A proč ho použít? Umožňuje totiž i s lehkými nástrahami provádět daleké hody. Ovšem dá se využít i na kratší vzdálenosti při vláčení těsně nadednem, které je pokryté kameny a jinými překážkami, takže by jsme mohli častěji uváznout. Pak může plnit podobnou funkci, jako například tyrolské dřívko, ovšem bez čeření dna.

Nejčtenější články

Chytáme candáty

Na candáty můžeme použít několik rybolovných technik. Lze je chytat na položenou jak na mrtvou, tak živou rybku, tak je lovit metodou plavané, tedy pomocí splávku a nejlépe živé nástrahy. Nejaktivnější způsob je pak vláčení na mrtvou rybku, nebo na umělou nástrahu. V tomto článku rozebereme všechny základní metody lovu candátů.

Nejlepší letní nástrahy pro kaprovité ryby

V tomto článku jsme si dovolili udělat takový stručný výběr nástrah, s kterými máme dobré zkušenosti při chytání v letních vedrech. Není to žádný objevný článek, jen výčet toho nejlepšího, co můžeme v létě kaprovitým rybám nabídnout. Mladým rybářům může hodně pomoci, staré pak třeba inspiruje k nahození nástrahy, na kterou již dávno zapomněli.

Lov dravců na mrtvou rybku

Ne vždy máme po ruce živé nástražní rybky. Stejně, například štiky, dají často přednost ve sloupci houpajícímu se mrtvému tělu ryby i když o kousek dále se plácá živá nástraha. Stalo se mě to již několikrát, když jsem na jeden prut chytal na živou rybku, na druhém se mě vznášela mrtvá nástraha a paní štika se dala přemluvit právě na tuto „mrtvolku“. Také nahazování s mrtvou rybkou je bez problémů, zatímco živou nástrahu by jsme, díky tvrdému dopadu na hladinu, zbytečně trápili.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím