Rybářský rozcestník

Přívlač – návazec s fluorocarbonem

Fluorocarbon má své výhody i nevýhody. Je odolný vůči oděru, je dobře potápivý a nejvíce důležitá je jeho schopnost lámat světlo tak, že je ve vodě pro ryby téměř neviditelný. Proto se stal tak oblibený u nadšenců především jemné a střední přívlače. Díky použití fluorocarbonu docílíme více záběrů, než při využití ocelového lanka, například od candátů. Naopak nevýhodou při použití hlavně slabších průměrů fluorocarbonu je ta zkutečnost, že sice odolá i štičím zubům, ale větší štika dokáže při delším boji fluorocarbon přesto poškodit a překousnout. Volíme-li tedy silnější průměry, hůře se z fluorocarbonem pracuje díky jeho tuhosti a téměř žádné průtažnosti. V našem videu najdete návod, jak jednoduše, ale velmi spolehlivě, vytvořit návazec právě z tak houževnatého materiálu, jako je silnější fluorocarbon.

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím