Rybářský rozcestník

Veletrh – FOR FISHING 2017

Největší rybářský veletrh v ČR proběhne letos v termínu od 16 do 19. února. Je to již 8 ročník tohoto oblíbeného rybářského veletrhu, na který loni dorazilo téměř 30 tisíc návštěvníků!

Veletrh - FOR FISHING 2017

Vstupenky lze koupit u mediálního partnera veletrhu firmy TICKETSTREAM a to na stránkách www.ticketstream.cz, nebo na stránkách veletrhu zde: http://forfishing.cz/koupit, či přímo na výstavišti ve dnech konání akce.

Veletrh bude ve dvou halách pro kapraře, v jedné hale budou neprodejní stánky a poslední hala bude univerzální, kde budou zastoupeny další rybolovné techniky, jako je například feeder, plavaná, sumcařina, lov na moři a přívlač.

Jmenovitý seznam přihlášených firem najdete na zde.

Jako každý rok proběhne dopovodný program k veletrhu jako odborné semináře, ukázky rybolovných technik a také oblíbené soutěže o hodnotné ceny!

Veletrh For-fishing Praha 2017

Veletrh For-fishing Praha 2017

Otevírací doba pro návštěvníky:

16. února 2017  (čtvrtek)     10 – 18 hod.

17. února 2017  (pátek)       10 – 18 hod.

18. února 2017  (sobota)       9 – 18 hod.

19. února 2017  (neděle)       9 – 16 hod.

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím