Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Method mix zakrmovací směs

Jde o lepivou zakrmovací směs, která dobře drží. Základ jednotlivých druhů method mixů tvoří např. přírodní stimulanty (práškové živočišné extrakty, koření) apod. Obsahují také nezbytnou lepivou složku, která právě zajišťuje to, že krmení dobře drží v krmítkách. U různých druhů je různá lepivost. Lepivost mixů je využívána i v případě přidávání různých druhů pelet a partiklů. Mnohé mixy dokáží udržet pohromadě až 30 % (i více) přidaného partiklu, jehož množstvím můžeme snadno regulovat rychlost rozpadu krmné směsi natlačené na krmítku nebo krmné koule do praku. Platí jednoduché pravidlo – čím víc partiklu, tím rychlejší rozpad.

Nejčtenější články

Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím