Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

doba tření

Doby, kdy přichází u ryb období vytírání. Mlíčňáci mají dost produkčního mlíčí, jikrnačky zase uzrálé jikry. Ryby se pak v párech, některé druhy i hromadně vytírají do hnízd, nebo na listy, či dno toků … dochází k oplodnění a později k vylíhnutí plůdku. Na jaře se vytírají například kaprovité ryby, také někteří dravci, zato lososovité ryby se vytírají až na podzim, v zimě se pak vytírá například mník.

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.