Je to nástraha s obsahem hydrolizovaných bílkovin, tedy aminokyselin. Používá se i jako návnada do krmítek.
Vyšlechtěný kapr, který je pýchou českých rybářů. Stále je šlechtěn. Má menší hlavu, mírněji klenutý hřbet, delší, ale široký ocas. Tělo má válcovité, hodně masité. Má šupiny, ale také existují lysci, tedy kapři téměř bez šupin. Český kapr se dělí …
Dřevěný nebo laminátový žlab, po němž se ryby s vodou vypouštějí z přepravních nádob do rybníků nebo sádek.
Umělá nástraha zařazovaná mezi umělí mušky, vázána stejnými technikami na velké háčky. Na rozdíl od podobných streamerů tvoří nožky (křídlo) vlákna a ne pera. Váže se v nejrůznějších podobách.
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.
Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.
Langer MediaNet s.r.o.
Chábory 5, 518 01 Podbřezí
IČO: 04732090, DIČ: CZ04732090
Kontakt: 775 684 842
rybarskyrozcestnik(@)seznam.cz
Copyright 2023 ©Rybářský rozcestník. Všechna práva vyhrazena.
Kopírování jakékoliv části webu není povoleno bez souhlasu autora.