Rybářský rozcestník

Seznam NONSTOP svazových revírů pro rok 2020

Aktuální seznam revírů, kde se smí na svazové vodě v roce 2020 chytat v režimu NONSTOP a to i přes půlnoc v době od 24:00 do 4:00, tedy celých 24 hodin. Vedení ČRS v ruku v ruce s ministerstvem zemědělství tímto opět vychází vstříc především milovníkům lovu sumců a velkých kaprů.

Již v minulých dvou letech bylo možné, na některých svazových vodách, chytat ryby i přes půlnoc, tedy v době od půlnoci do čtyř hodin. Tuto možnost ocení především rybáři, co rádi loví sumce, ale i milovníci lovu velkých kaprů. Prostě takové revíry rádi navštíví všichni, co je nebaví být u vody s pruty vytaženými na břehu, díky zákazu lovu ryb po půlnoci. Níže uvádíme aktuální seznam všech svazových revírů, kam v roce 2020 budete moci vyrazit a chytat celou noc.

Seznam svazových NONSTOP revíru pro rok 2020:

ÚS města Prahy

  • Sázava 5 (H), 401 011 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Vltava 6 (H), 401 018 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Vltava 10 – 14, Slapy, 401 022 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Labe 20 (H), číslo revíru: 401 029 – od 16. 6. 2019 do 30. 9.

Středočeský územní svaz

  • Labe 18, 411 050 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Labe 19, 411 051 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Vltava 15, údolní nádrž Kamýk, číslo revíru: 411503 – od 16.6 do 30.9
  • Labe 24 A, číslo revíru: 411056 – od 16.6 do 30.9

Východočeský územní svaz

  • Labe 33, číslo revíru: 451 036 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Labe 28, číslo revíru: 451 031 – od 16. 6. do 30. 9.
  • Labe 31, číslo revíru: 451 034 – od 16. 6. do 30. 9.

Jihočeský územní svaz

  • Vltava 21 – 22, Hněvkovice, číslo revíru: 421 073 – od 16. 6. do 30.9.
  • Vltava 30 – 32, Lipno, číslo revíru: 421 200 – od 16. 6. do 31. 8.

Severočeský územní svaz

  • Bilina 2, číslo revíru: 441002 – od 16. 6. do 31. 8.
  • Ohře 9, Nechranice, číslo revíru: 441 043 – od 16. 6. do 31. 8.
  • Ploučnice 7, číslo revíru: 441051 – od 16. 6. do 31. 8.

Západočeský územní svaz

  • Mže 4, 431 028 – od 16. 6. do 31.8.
  • Ohře 19, 431 040 – od 16. 6. do 31.8.
  • Radbuza 1B, 431 043 – od 16. 6. do 31.9.

Rada ČRS

  • Vltava 16 – 19, Orlík, číslo revíru: 481 501 – od 16. 6. do 30. 9.

Moravskoslezský územní svaz

  • Slezská Harta, číslo revíru: 471 200 – od 16. 6. do 31. 8.
  • Olše 3A, číslo revíru: 471 084 – od 16. 6. do 31. 8.
  • Chomoutov 1A, číslo revíru: 471 030 – od 16. 6. do 31. 8. – Pozor! Na revíru 471 030 Chomoutov 1A platí zvláštní povolenky MO Olomouc!

Zdroj: ČRS, volně upraveno George, Rybářský rozcetník.cz

Poznámka redakce:

Nezapomeňte si ale důkladně přečíst pravidla lovu pro dané revíry v režimu nonstop! Z důvodu ochrany se v režimu NONSTOP nesmí chytat na živé rybky menší jak 20 cm, ani například na rybí části. Lze lovit jen na nástrahy rostlinného původu, tedy nesmí se chytat ani na žížaly. Za nástrahy rostlinného původu lze považovat nástrahy typu boilies nebo pelety, ve kterých ale může být část obsahu tvořena nehomogenními komponenty živočišného původu. A je toho více. Vyplatí se před samotným začátkem lovu si dobře přečíst vše o daném revíru, ať pak nemáte zbytečné opletačky s rybářskou stráží. Bylo by škoda, aby vedení ČRS v budoucnu lov NONSTOP úplně zakázalo například z důvodu soustavného porušování pravidel rybáři při chytání po půlnoci.

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím