Rybářský rozcestník

Výbava na rybaření

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Základním nástrojem na chytání ryb je prut. K němu potřebujeme naviják, vlasec, háček a samozřejmě návnadu. Tak tohle je výbava pro jedince, který se chce rybaření věnovat čistě jako svému hobby, pro ukrácení volného času na chalupě nebo na chatě.

Rybáři, kteří se věnují svému sportu naplno, třeba i závodně, potřebují výbavu na trošku jiné úrovni. Existuje mnoho druhů prutů. Z mnoha materiálů, mnoha tlouštěk i délek. Každý druh je určen pro specifické odvětví rybaření. Muškaření, vláčení, lov kapra, sumce…  Také navijáků je mnoho typů a záleží na výběru rybáře. Každému vyhovuje, v závislosti na tom, který druh rybaření provozuje, jiný.

Opravdu zapálení rybáři používají i pomůcky jako jsou sonary. Jejich pomocí určí teplotu vody, vidí s nimi pod hladinu, určí pohyb ryb a podobně. Umí toho opravdu hodně a to, jaké mají vychytávky, zaleží na typu a samozřejmě i ceně.

Je ale spousta dalších pomůcek, které rybaření dělají atraktivním. Ve specializovaných kamenných i internetových obchodech si jistě vybere začátečník i zkušený matador.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?