Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!
Vrátit na moravské řeky jesetera chtějí vodohospodáři se svými rakouskými kolegy. Ryby mohou připlout i na jih Znojemska. Dalšími šíření ale budou zřejmě bránit jezy. Pohodlnější zdolávání jezů pro ryby chystá Povodí nyní naopak v Podhradí.
V obcích, kde před několika dny řádilo ničivé tornádo, zasahuje obrovské množství záchranářů a dobrovolníků. Bohužel, i tato místa, kde je zapotřebí lidská pomoc, se najdou „hyeny“. Jednomu záchranářovi tam totiž ukradli rybářské lehátko, na kterém měl on a jeho kamarádi …
Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Tenhle recept ovšem rozhodně stojí za to. text: Jonáš Wells Potřebujeme: candátasůlkoření na rybyhladkou moukuanglickou slaninutrochu smetany Příprava: Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy a…
Odbor mládeže Republikové rady ČRS se sešel na svém řádném zasedání 28. 1. 2023. Na programu byla především soutěž Zlatá udice, konkrétně úprava Směrnice pro Zlatou udici, aktualizace a úprava Otázek a odpovědí pro Zlatou udici a informace k přípravě …
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.