Rybářský rozcestník

Waterdepthmaps in association with Carpcrossing

18.10.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

pic1

Water moves, flows, bubbling, water stands still. Water is also beautiful, restful, offers plenty of life and holds many secrets. What’s located below the surface? How many liters of water? How is the bottom course? Where are the hard layers?

Let me introduce myself, I’m Dennis Groen 37 years old and I have a passion for carp fishing and lake mapping. January 2016 I have started my company Waterdepthmaps (Waterdieptekaart) to give you the answers to the above questions.

pic2

Waterdepthmaps in association with Carpcrossing offers a complete package for lake owners. By mapping surface water it’s possible to create a detailed depth map that will give you insight in depths, the depth course, soil hardness and volumes.

We believe that the knowledge given by the depth map is a great advantage for the angler who’s pay for his expensive fishing trip. It will give the angler the opportunity to make the right peg choice for the season of the year. The depth map gives an overview about the depth course, facilities, and pegs in one eye view.

For the angler we have chosen not to show the obstacles, water lilies and weeds so the angler has still more than enough things to explore. We believe that anglers still want to do some research by their selves, of course on request I can add this to the map.

Many lake owners got a lot of complaints regarding discussions between anglers about the peg boundaries. I can draw in the peg boundaries by GPS which gives a clear peg overview with the area to fish, so there will be no discussion.

pic3

How do we do the survey: Creating a detailed depth map is time consuming. We drive a narrow raster across the lake with a boat and a depth sounder to collect the GPS, depth and hardness data. How narrower the raster, the more detailed the map will be. After the data collection the data will be processed with mapping software.

We care about the environment, we use electric engines and therefore we don’t make use of petrol engines which can pollute the water.

Are you also interested?

Waterdepthmaps in association with Carpcrossing offers a complete package for lake owners. For more info, please contact Dennis Groen at [email protected] or Menno van Dalen at [email protected]

For example, I recently had a nice conversation with Marcel Huberts, manager from the De Koperen Plas. We have talked about creating a depth map and its benefits.

Now on Carpcrossing we will reveal the map from the Koperenplas at first!!

pic4

The Koperen Plas is a 17 meter deep water and created by the excavation of sand for the highway A28 between Meppel and Zwolle. In the expansive lake swims an original stock of approximately 60 to 70 carp with an average weight of 30 pounds. This also includes a number of units in the category of 40 pounds and there are still swimming some surprises. Contact Marcel Huberts for more info regarding bookings: +31(0)38 3032550

The post Waterdepthmaps in association with Carpcrossing appeared first on Carp Crossing | WEBSITE.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.