Rybářský rozcestník

Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu

Recept s postupem ve fotografii na pečené pstruhy na bramborách, zapečené obložené anglickou slaninou, pórkem, houbami a cibulí, dopečené přelité lečem.

Ingredience:

2 ks pstruzi, 750 g brambor, 150 g anglické slaniny, 150 g hub, 1 ks pórek, 1 ks červená cibule, 500 g sklenice leča, máslo, olej, sůl, červená mletá paprika, pepř, sůl

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme.

1pstruh

Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme.

2pstruh

Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby.

3pstruh

Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct.

4pstruh

Necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut.

5pstruh

Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.

6pstruh-hotovo

Text i foto: D.M.

Nejčtenější články

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.