Rybářský rozcestník

Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu

Recept s postupem ve fotografii na pečené pstruhy na bramborách, zapečené obložené anglickou slaninou, pórkem, houbami a cibulí, dopečené přelité lečem.

Ingredience:

2 ks pstruzi, 750 g brambor, 150 g anglické slaniny, 150 g hub, 1 ks pórek, 1 ks červená cibule, 500 g sklenice leča, máslo, olej, sůl, červená mletá paprika, pepř, sůl

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme.

1pstruh

Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme.

2pstruh

Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby.

3pstruh

Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct.

4pstruh

Necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut.

5pstruh

Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.

6pstruh-hotovo

Text i foto: D.M.

Nejčtenější články

Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

Jak na úhoře s feederovým prutem

Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

Druhy ryb doporučené k uzení

Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím