Rybářský rozcestník

Přednáška o lovu feedrem 16. 3. 2019 Moravské Budějovice

Rádi bychom vás pozvali na zajímavou přednášku o lovu feedrem. Kdy: 16.3.2019 (sobota) od 15 hodin. Kde: Moravské Budějovice, Restaurace Bílý dům (mapa)

Přednášet bude Radek Černý, zkušený závodník v LRU feeder s řadou vítězství v nejvyšších soutěžích: mistr první ligy LRU feeder mezi družstvy, 3. místo mezi jednotlivci, mistr České republiky mezi družstvy a člen české reprezentace v LRU feeder.

Témata přednášky:

  • feeder
  • krmení feeder
  • montáže
  • method feeder

Vstupné: 30 kč

Pořádá: Rybářský klub Moravské Budějovice

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.