Rybářský rozcestník

PŘÁTELÉ POMOZTE! JDE O ŽIVOT! O život tisíců vzácných živočichů!

Po 60-ti letech je třeba opravit hráz rybníka Mrhal, v Jivně u Českých Budějic. Rybník je třeba vypustit a nikdo nečekal, že cca 30 metrů od břehu jsou velké kolonie vzácných škeblí. Od rána se snaží pan majitel a několik (3) lidé z „ochrany přírody“ škeble odnášet do hluboké vody – rybník se nebude vypouštět úplně. Škeblí je ale 10 000 000 a pomalu jim zvoní hrana…

Situace dnes – stále aktuální! 26.9. 9:30

Proto, můžete-li, přijeďte pomoci, stačí s plastovým kýblem, pomozte škeble zachránit, ať má Mrhal i nadále čistou vodu…

Jsou zde i raci říční, ale ti se zachrání sami, snad…

Přijeďte prosím co nejrychleji, škeble bojují o život, pokud by se odvážila pomoci např. škola v Rudolfově, bylo by to super!

Nejčtenější články

Termíny vytírání ryb

Znalost měsíců, kdy se tře ten či onen druh ryb, se rozhodně hodí každému rybáři. Právě v době vytírání nemají ryby náladu na nic jiného, než právě na své milostné hrátky. Většinou nepřijímají potravu a tak chytnou rybu, která je právě ve tření, je téměř nemožné. Proto nemá smysl cíleně lovit ten druh, který se zrovna vytírá. Je pravda, že u ryb hájených jejich ochrana probíhá právě v době vytírání, což je logické a tak stejně v tu dobu máme zakázáno hájený druhy ryb chytat. Ovšem pozor. Například počasí některé roky může dobu vytírání opozdit, nebo naopak, při teplém jaru, urychlit. Ale jinak je tato tabulka poměrně přesná!

NONSTOP revíry 2022

Na nonstop revíry vydává Ministerstvo zemědělství výjimky. Ano, je to tak, Český rybářský svaz nerozhoduje o revírech, na kterých se daný rok může chytat 24 hodin. To je v pravomoci MZe ČR. V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci.

Rybí konzervy z uzených ryb – zavařování vyuzených ryb

Rád ryby udím i pro známé rybáře, kteří nemají udírnu a chtějí vyzkoušet a ochutnat uzeného sumce, nebo další rybáři, co si přivezli makrely z Norska a chtějí překvapit rodinu rybí lahůdkou. Vyuzená makrela z Norska je úplně něco jinačího než co nám nabízí český trh. Za prvé jde o to, že jde o ryby, co jsme sami chytili a za druhé makrely co nám nabízí obchody, se dělají na plynu a jen na konci se přihodí buková štěpka, takže nic moc, do klasického uzení na dřevě to má hodně daleko. A co tedy s přebytky vyuzených ryb, když jsou kamarádi a rodina přejedená? Vyrobte si z nich konzervy a zavařte je!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím