Místní organizace Kladruby zve na Podzimní závody handicapovaných rybářů, které se konají 5. 10. 2024 a dětský rybářský závod, jenž proběhne 6. 10. 2024 na nádrži Záhorská….
Více zde:
Vážení kolegové, jsem letitým členem Českého rybářského svazu a jsem velmi znepokojen současným děním – přípravou nové Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. týkající se doby lovu, kterou navrhl a prosazuje jednotlivec, byť je to jeho legitimní právo v souladu s ústavou ČR. Obávám se, že může vést v konečném důsledku k oslabení svazu a jakožto jeho člen Vás vyzývám, aby jste udělali veškeré dostupné kroky, které tomu mohou zabránit. Český a Moravský rybářský svaz je totiž dle mého názoru to nejlepší, i přes dílčí neduhy, co mohou rybáři mít.
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor rybolovné techniky ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní venkovní přebor v rybolovné technice mládeže – podzimní kolo…… KDY: 09. 10. 2022, KDE: Hřiště TJ Nepomuk Nepomuk…
Známá skandinávská rybářská značka Westin oznamuje svůj přímý vstup na český a slovenský trh. Westin s hrdostí oznamuje, že Radek Filip, počínaje 1. srpnem 2022, výhradně zastupuje značky Westin a Kinetic Fishing v České republice a na Slovensku. Radek Filip je velmi dobře známým rybářem po celé Evropě a mimo jiné šampiónem World Predator Classic. Westin vybavení používá už dlouhá léta a na Westin nástrahy a pruty chytil opravdu velké množství velkých ryb. Pro rychle rostoucí Westin tým je velkou posilou.
Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Langer MediaNet s.r.o.
Chábory 5, 518 01 Podbřezí
IČO: 04732090, DIČ: CZ04732090
Kontakt: 775 684 842
rybarskyrozcestnik(@)seznam.cz
Copyright 2024 ©Rybářský rozcestník. Všechna práva vyhrazena.
Kopírování jakékoliv části webu není povoleno bez souhlasu autora.