Rybářský rozcestník

Pozvánka na rybářské závody do Šlapanic

ČRS, z. s., MO Šlapanice zvou na rybářské závody, kterí se konají 18. 8. 2018 na Šlapanickém rybníku…

TERMÍN: SOBOTA 18. SRPNA 2018 OD 7.00 DO 16.00 HOD.
PREZENTACE ZÁVODNÍKŮ: OD 5.30 HOD.
MÍSTO KONÁNÍ: ŠLAPANICKÝ RYBNÍK, ŠLAPANICE V ČECHÁCH,
GPS: 50.312442, 14.121897
STARTOVNÉ: PRO ČLENY MO 320,-Kč, PRO OSTATNÍ 350,-Kč
POČET MÍST: MAX. 90
HODNOCENÍ: BODOVANÉ RYBY JSOU KAPR, SUMEC, LÍN, ÚHOŘ, AMUR, KARAS, ŠTIKA, CANDÁT, OKOUN : 1 cm=1 bod

CENY:
místo – pohár vítěze, poukázka na nákup rybářských potřeb za 4 000,- Kč
místo – roční povolenka na rok 2019
místo – poukázka na nákup rybářských potřeb za 3 000,- Kč
místo – poukázka na nákup rybářských potřeb za 2 000,- Kč
místo – měsíční povolenka na rok 2019
místo – soudek piva
místo – víkendová povolenka na rok 2019
– 14. místo – ceny od sponzorů
15. místo – cena útěchy – karton piv (pro závodníka bez úlovku, pokud jich    bude více, bude vylosován)

Přihlášku lze podat elektronicky na e-mail [email protected]   (nejpozději do 5ti dnů před závodem). Přihláška je platná až po zaplacení startovného, které je možno zaplatit předem na účet organizace č. 282408740/0300. Je možné zaplatit i přímo u rybníku v den závodu. Podrobné informace budou uveřejněny na facebooku: https://www.facebook.com/Rybari-Slapanice-1523942441175748/ , popř. možno volat na tel. 723 461 665 – Jaroslav Vais, předseda MO nebo 608 313 373 – Jindřich Koucký – hospodář. Po skončení závodu je možno pokračovat v chytání za jiných sjednaných podmínek a s příslušným povolením. Nocování u rybníka je povoleno pouze v bivaku po předchozím povolení. Občerstvení je zajištěno nejen po dobu závodu, ale i po jeho skončení do cca 21.00 hodin. Od 16.30 hodin zahraje k zábavě a poslech skupina KRYSTAL.
Pořadatelé děkují všem lidem, marketingovým partnerům a sponzorům za aktivní účast na přípravě a realizaci rybářského závodu. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Více: rybarislapanice.czhttps://www.facebook.com/Rybari-Slapanice-1523942441175748/

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?