Rybářský rozcestník

Podzimní pohár mládeže ve feederu

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor lovu ryb- feeder pořádá Podzimní pohár mládeže ve feederu, který se koná  na revíru MO Loket Ohře 15/R Velká Anna dne 13. 9. 2020. Sraz je na parkovišti u rybníku v 7,00 hodin….

Popis závodů

Závodí se ve dvou samostatných dětských kategoriích: do 14 let včetně (účastníci, jejichž dosažený věk k datu konání jarního kola nepřevyšuje 15 let se může zúčastnit i kola podzimního v mladší kategorii) a 15-18 let, závod trvá 2 x 3 hodiny (pořadatel si pro případ nepříznivých klimatických podmínek vyhrazuje změny, které oznámí před začátkem závodu) Rozhoduje součet pořadí, v případě shody větší součet dosažených bodů (gramů). Patentka zakázaná, krmení na obě kola závodu max. 12 litrů, živá 1,5 litru. Před zahájením závodu proběhne kontrola krmení. Pomocná asistence v rozsahu rozmotání sestavy a vyndání polknutého háčku je povolena pouze u dětí do 10 let. Nepovolená asistence může být potrestána diskvalifikací závodníka.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/soubor/propozice-feeder-2020-podzim/

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?