Rybářský rozcestník

PF 2020 – přání z naší redakce webu Rybářský rozcestník.cz

Tak a máme u konce další rok. Jsme tu, s naším webem rybarskyrozcestnik.cz, již téměř čtyři roky. Tímto vás všechny moc a moc zdravíme a těšíme se na další rok plný zážitků nejen od vody, ale také zde, na internetu a přejeme všem rybářům, ale i ostatním lidem, úspěšný další rok bez nervů, nehod, hodně pohody, hlavně hodně toho zdravíčka a také nám do redakce ještě více vás, spokojených čtenářů.

Užijte si svátky, přejeme bohatou nadílku a nepřežeňte to s oslavami Nového roku! 🙂 Příští rok se pak těšíme na vaše podněty, články, rady, videa i fotografie, které rádi budeme publikovat na našem webu. Za nás pak slibujeme, že opět budeme vyrážet pravidelně k vodě a zkoušet jak staré, tak nové, techniky lovu a další vychytávky, aby jsme vás i nadále mohli inspirovat.

P.S.: Kdo neví, provozujeme ještě velkou internetovou kuchařku ReceptyOnLine.cz, kde můžete najít nejen zajímavé recepty na ryby a další vodní živočichy, ale i na další dobroty včetně receptů na opravdu vychytané nápoje. Mohly by se hodit jak nyní, do studených zimních dnů, tak i v létě pro osvěžení nejen těla, ale i ducha! 🙂

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.