Rybářský rozcestník

Kupte si dům postavený na ostrově uprostřed rybníka plného ryb!

Upřímě řečeno, tato nabídky je jen pro milionáře. A musí těch milionů na kontě mít nejméně 21! Ovšem za ty peníze je teď k mání úžasný ostrov s obytným domem, který je postavený uprostřed rybníku s výměrou 9 ha. Ovšem to není jediný problém. Někomu by mohlo vadit, že tato nemovitost se prodává v Maďarsku …

Kupte si dům postavený na ostrově uprostřed rybníka plného ryb!

V maďarském regionu Sárvár stojí na malém ostrově dům, který je teď na prodej. Má rozlohu 120 m2, 3 ložnice, obývák, jídelnu, kuchyni a koupelnu, disponuje i veškerým moderním vybavením jako tekoucí vodou, elektřinou a kanalizací. Ostrov pak není o moc větší, než samotný dům. Kolem je voda, cesta k ostrovu nevede. Veškeré zásobování ostrova probíhá lodí. Voda je pak plná ryb, včetně velkých kaprů a jeseterů.

Dům je prý zachovalý, ale v blízké vesnici se povídá, že byl po většinu zimy ostrůvek zatopen, což mohlo nemovitost poškodit. To je možná důvod prodeje, ale kdo ví. Prodává se za 235 milionů maďarských forintů, což je v přepočtu na českou měnu o trochu více, jak 21 milionů. V ceně je zahrnut i rybník plný ryb a několik hektarů okolních polí. Prostě paráda!

Zdroj: www.sarvarihorgaszto.hu

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?