Rybářský rozcestník

Boj o cenu koulí vyhrávají boilies ESENCIAL 20MM od firmy Kaprpro s.r.o.

Cena 59 Kč za kg boilies potěší každého kapraře. Zvláště, když jde opravdu o kvalitní koule s příchutí losos a patentky, tedy masové boilies velice vhodné do studené podzimní vody. A kde se dají koupit? Dozvíte se v našem článku. 🙂

Název našeho boilie není odvozen od slova esence, tedy nějakého přípravku pro navonění případně ochucení. Ačkoli se toto spojení nabízí, je to jinak. Název našeho boilie se váže k aminokyselinám, přesněji tedy k ESENCIÁLním aminokyselinám.

Co jsou esenciální aminokyseliny si nemusíme všichni ze školních let pamatovat, tak jen pro připomenutí. Pro lepší srozumitelnost, je potřeba začít už u trávení potravy. Trávení má jako fyziologický proces tři fáze.

1. trávení
2. vstřebávání
3. zažívání.

Přijatou potravu pak tvoří tyto složky:

a) Dusíkaté látky (bílkoviny neboli proteiny a dusíkaté látky nebílkovinné)
b) bezdusíkaté látky (cukry a tuky)
c) minerální látky
d) vitamíny,
e) voda.

Bílkoviny (proteiny) jsou nezbytné pro každý organismus. Jejich základním prvkem jsou aminokyseliny (AMK), které se dělí na dvě skupiny:

1. ESENCIÁLní (nepostradatelné), tedy takové které si organismus ryby nedokáže sám vyrobit a tudíž je musí přijmout v potravě. Jsou to například tyto: Leucin, Phenylalanin, Arginin a několik dalších.

2. Neesenciélní (postradatelné) jsou takové, které si organismus dokáže sám vyrobit.

Ačkoliv jsme přesvědčeni, že nejdůležitější je chuť, není tato informace k zahození. Především proto, aby ryby předkládanou potravu vyhledávaly a přijímaly dlouhodobě.

A kde koupit takovou to dobrotu a ještě za super cenu? Stačí kliknout zde: www.kaprpro.cz/LOSOS-A-PATENTKA20mm

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?