Rybářský rozcestník

Spojovací uzel provlékací (hřebíkový)

Tento uzel se používá například při navazování muškařského podkladového vlasce s muškařskou šňůrou. Jde o spolehlivé spojení. Uzel je malý, dobře prochází očky prutu.

V opačném směru položíme k sobě konec muškařské šňůry a podkladového vlasce, vedle pak ještě položíme hřebík …

… konec vlasce začneme omotávat kolem šňůry a hřebíku, vytvoříme tak nejméně 5, ale lépe 6 ovinů …

… konec vlasce prostrčíme prostorem mezi muškařskou šňůrou a hřebíkem, pak hřebík opatrně odstraníme …

… opatrně dotahujeme uzel, hlídáme si, aby se oviny řadily pěkně těsně vedle sebe, nakonec trhneme, uzly trhnutím dotáhneme, přebytečný konec vlasce odstřihneme.

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Chytání sumců na malých vodách na položenou

Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím