Rybářský rozcestník

Melasa

Melasa je velmi sladký přírodní produkt – hustý sirup hnědočerné barvy. Jedná se o zbytek při získávání cukru z cukrové řepy, obsahuje asi 50% sacharidů, stopové prvky a vitamíny, má příjemnou vůni a zvyšuje žravost ryb. Používá se jako posilovač do vnadících směsí, také dodává vnadící směsi dobrou pojivost.

Existuje jak v suché formě jako prášek, tak v tekuté. Při zvlhčování směsi je dobré tekutou melasu nalít do vody v poměru 1:1 a tímto pak zvlhčovat směs. Dodává se jako přírodní melasa nebo ještě dochuvaná různými příchutěmi (med, scopex, vanilka, jahoda, brasem).

Nejčtenější články

Masaři plundrují svazové vody!

Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

Horní míry dravců? Ano nebo ne?

V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím