Rybářský rozcestník

Marmyškový uzel – ruský způsob

Další z uzlů které se používají na uvázání marmyšky na vlasec. Je to poměrně jednoduchý uzel, kterým lze uvázat marmyšky i při špatném počasí a mrazu. Jeho výhodou je zdvojené protáhnutí vlasce skrze díru marmyšky, což násobí nosnost samotného uvázání nástrahy. Přesto je třeba zkontrolovat otvor marmyšky, aby nějaký ostrý hrot odlitku nebyl tak ostrý, že by mohl vlasec narušit.

Vlasec prostrčíme dírkou v marmyšce, protáhneme tak 10 až 15 cm vlasce, ten omotáme 5-6x kolem ramínka háčku …

… konec vlasce protáhneme zpět otvorem v marmyšce, v protisměru proti prvnímu prostrčení …

… na vlasci uvážeme klasický jednoduchý uzel, utáhneme, měl by vypnout vlasec včetně omotů a uzel zapadnout do otvoru marmyšky …

… dalším jednoduchým uzlem pojistíme předchozí uzel, aby se nerozvázal, je dobré ho navlhčit …

Celé uvázání uzlu utáhneme, přebytečný konec ustřihneme.

Nejčtenější články

IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím