Rybářský rozcestník

Marmyškový uzel – ruský způsob

Další z uzlů které se používají na uvázání marmyšky na vlasec. Je to poměrně jednoduchý uzel, kterým lze uvázat marmyšky i při špatném počasí a mrazu. Jeho výhodou je zdvojené protáhnutí vlasce skrze díru marmyšky, což násobí nosnost samotného uvázání nástrahy. Přesto je třeba zkontrolovat otvor marmyšky, aby nějaký ostrý hrot odlitku nebyl tak ostrý, že by mohl vlasec narušit.

Vlasec prostrčíme dírkou v marmyšce, protáhneme tak 10 až 15 cm vlasce, ten omotáme 5-6x kolem ramínka háčku …

… konec vlasce protáhneme zpět otvorem v marmyšce, v protisměru proti prvnímu prostrčení …

… na vlasci uvážeme klasický jednoduchý uzel, utáhneme, měl by vypnout vlasec včetně omotů a uzel zapadnout do otvoru marmyšky …

… dalším jednoduchým uzlem pojistíme předchozí uzel, aby se nerozvázal, je dobré ho navlhčit …

Celé uvázání uzlu utáhneme, přebytečný konec ustřihneme.

Nejčtenější články

NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

Žebrové krmítko naplněné pečivem

V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím