Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

marmyška

Marmyška  je vlastně zátěž k nástraze, či tzv. nosič nástrahy. Může být plochá, kulatá, kapkovitá, vždy však s háčkem, na který se uchytí různá nástraha podle velikosti háčku a zacílení, co vlastně hodláme ulovit.

Lov na marmyšku je v současnosti velmi populární způsob chytání ryb. Ulovit se na ni dají téměř všechny druhy ryb a to jak dravé, rak i nedravé! Podle velikosti marmyšky na ni zaberou plotice, okouni, cejni, tloušti, ale i velcí dravci. Chytání s marmyškou můžeme rozdělit na dvě techniky. Chytání pod špičkou prutu a odhoz s následným vláčením a chvěním. A jaké známe marmyšky? Ploché – nasazujeme je především na stojaté vody a klidnější úseky vod tekoucích (cejnová pásma), kapkovité – jsou vhodné na proudné vody, přičemž si žádají stálou práci zápěstím. Nejčastějším materiálem, z něhož se marmyšky vyrábějí, je olovo. Ale nejen to, také wolfram, který je těžší než olovo, ale třeba i mosaz, ale i další materiály. Důležitou roli pak hraje kromě tvaru a druhu materiálu také barva!

Další druhy marmyšek

Další varianta marmyšek, bez očka, s otvorem uprostřed

Štice nabízíme například stříbrnou, červeno–žlutou, zeleno–stříbrnou, či zlato–stříbrnou marmyšku, candátovi bílou, žlutou, nebo stříbrnou …

Marmyška - ilustrační foto

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….