Rybářský rozcestník

Tinktura z koňského kaštanu

Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

tinktura

25-30 ks čerstvých zralých kaštanů, 0,5 l Alpy, vhodná nádoba s uzávěrem

Kaštany nakrájíme ostrým nožem na 2 cm kousky, kaštany musí být čerstvé, zavadlé jdou špatně krájet. Nakrájenými kaštany naplníme lahev, zalijeme alpou, aby byli ponořené. Uchováváme na temné m místě, každý den protřepeme. Po 3 týdnech slijeme tinkturu do tmavých lahviček.

Tinktura se nanáší na hadřík, přiloží na postižené místo a nechá nejlépe přes noc působit.

Text i foto: D.M.

Nejčtenější články

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Pozvánka na závod do Bělušic

Místní organizace Bělušice pořádá 27. 4. 2024 rybářský závod pro dospělé i děti „Memoriál Patrika Jukla“….