Rybářský rozcestník

Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

masnímasníChov,masní

Pro rybáře, co vyrazí na delší výpravu, není žádný problém si přímo u vody vypěstovat čerstvé masné červy. Stačí chytit jednu menší rybku a nechat ji na slunci, či použít mrtvou nástražní rybu, nebo nějakou, co poplave kolem. Za pár minut si ji najdou nějaké ty masařky, ty nakladou vejce a do tří dnů nám, přímo u vody, vyrostou pěkně velcí červi vhodní na háček. První den jsou moc malí, ale druhý, nejpozději třetí den dorostou do potřebné velikosti.

Ano, je to tak, na minulé výpravě jsme udělali pokus. Nechali jsme mrtvou nástražní rybku přes den na slunci, za chvíli již byla obsypaná mouchami, odpoledne jsme ji zaklopili kbelíkem a nechali, ať se vylíhnou červi. Ti si již druhý den začali pochutnávat na rybě, třetí den pak byla ryba téměř celý pryč, jen kosti a šupiny zůstaly, červi pak utekly.

Pokud necháme rybu v kbelíku, ten zaklopíme, určitě červy neutečou, jen pozor na smrad, je fakt odporný! 🙂

A pokud to chcete zkusit doma, například na zahradě, ve větším množství, návod najdete zde: Výroba množírny masných červů pomocí dvou kbelíků…

Nejčtenější články

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Pozvánka na Vlašimského dravce 2024

Místní organizace Vlašim zve na náborový závod v přívlači a 2. kolo juniorské ligy LRU „Vlašimský dravec 2024 – Memoriál Zdeňka Peroutky“, který se koná 16. 6. 2024 na revíru Blanice Vlašimská 1 a 2….