Rybářský rozcestník

Dušený kapr na žampionech a hrášku

V mouce s paprikou obalené podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, usmažené dozlatova, poté podušené chvíli v omáčce připravené z výpeku po smažení ryby.

2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí  
dušenýdušenýdušený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 250 g žampionů
  • 100 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžička worchestru
  • 1 dl vody
  • citronová šťáva
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra osolíme, pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout.
    2. Porce ryby osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali lžičku sladké červené papriky.
    3. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme podkovy do zlatova.
    4. Polovinu šťávy po pečení slijeme, přidáme kečup, sladkou chilli omáčku, worchestr, nakrájené žampiony, mražený hrášek, podlijeme vodou, dusíme 5 minut.
    5. K omáčce přidáme podkovy kapra, přiklopíme, dusíme dalších 5 minut, omáčku případně přisolíme.
    6. Podkovy kapra na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.