Rybářský rozcestník

Jak nastražit obalovací těsto, když moc nedrží na nástraze?

Kupuji si často různá obalovací těsta, někdy si také nějaké vyrobím. Většinou jsou dobře lepivá a drží nejen na nástraze, ale například i jen tak, na háčku. Ovšem čas od času narazím na obalovací těsto, které prostě moc nedrží, nemá tu správnou konzistenci a lepivost. Pak u mě nastupuje tato vychytávka, kterou jsem před lety našel na jednom zahraničním webu.

perko-prives4perko-prives3perko-prives2

Na málo lepivé těsto, které nám při nahození do vody nedrží tam, kde chceme, můžeme aplikovat například na přívěs háčku pomocí pérka z propisovací tužky. Podle obrázku je vám to asi všem jasné. Na klasický přívěs pod háčkem určený na boilies či pelety můžeme navléci pérko, díky kterému i nekvalitní pasta či málo lepivé těsto dopravíme bez problému do vody a můžeme tak na něj chytat i když zrovna moc nedrží.

Pérko obalené v těstíčku ….

Stačí rozebrat vaši propisovací tužku, vytáhnout pérko a to navléknout na přívěs pod háček a zajistit větší zarážkou.

Pérko drží na přívěsu háčku i po vytažení z vody a dá se znovu použít …

Pérko můžeme také pomocí kleští rozpůlit a udělat tak menší sousto pro ryby. Pokud zvolíte větší zarážku, drží skvěle a nespadne z přívěsu ani při vytahování z vody.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….