Rybářský rozcestník

Středočeský územní svaz ve spolupráci s ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem uspořádal v sobotu 20. 10. 2018 náborové závody v rybolovné technice

Všichni rybáři a rybářky, ale i ostatní, kteří se chtěli přijít podívat, měli možnost uplynulé sobotní dopoledne. Středočeský územní svaz ve spolupráci s ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem uspořádal náborové závody v rybolovné technice. Za podpory města Rožmitál pod Třemšínem od 8 hodin na hřišti v areálu koupaliště zápolily desítky dětí. Závodilo se v disciplíně aremberg – plachta, skish – žluté terče a hod do dálky jednoruč. Na vysvětlenou pro ty, kteří vůbec netuší o co se jedná, to v podstatě byly disciplíny, kdy se závodník snaží zasáhnout v časovém limitu střed terče co nejlépe a nebo stejným závažíčkem na konci vlasce dohodit co nejdále. Více vám napoví i naše fotogalerie.

IMG_0328-2IMG_0405-2IMG_0444-2

V rámci závodů proběhla i ukázka muškařských disciplín a hodů na terče nebo plachtu, které předvedli reprezentanti SÚS a ČRS. Tyto unikátní závody v umění a ovládání rybolovné techniky se v Rožmitále konaly poprvé a tak zaujaly nejen rybáře, ale i ostatní obyvatele města. Bylo příjemné se podívat, jak rybářská mládež závodí v tomto unikátním odvětví. Ani děti, které jsou v kroužku nové, se nemusely bát přijít. Bylo to takové loučení s létem spojené se závody, opékáním buřtíků a samozřejmě každé dítě si odneslo nějakou cenu, nikdo nebyl smutný a neodešel s prázdnou.

Největším lákadlem byla ale asi přítomnost dvacetiletého Tomáše Spáčila, reprezentanta České republiky. Naprosto fenomenální talent, který jako jediný na světě v historii juniorské rybolovné techniky dokázal vybojovat čtyřikrát titul mistra světa v pětiboji. V této době již závodí v kategorii dospělých, ale s těmi se utkával již jako junior. Do Tomášovy sbírky úspěchů patří mimo jiné i dva světové rekordy a okolo 70 medailí z mistrovství světa a republiky, z toho je 50 zlatých. Není se potom čemu divit, když se při jeho ukázkách kolem seskupilo hejno dětí i dospělých a pozorně sledovali jeho umění. Podobné pozornosti neunikla ani 14 letá Amálie Ungrová, účastnice mnoha celorepublikových závodů, když předváděla hod na terče.
Dopolední počasí v sobotu sice nebylo právě ukázkové, přesto si ho několik desítek dětí i dospělých užilo náramně. Malí rybáři měli možnost se podívat na to, jak ovládají rybolovnou techniku mistři a také si jednotlivé disciplíny vyzkoušet. Aby v tom rožmitálské děti nezůstaly samy, přijela spolu s českými závodníky i skupina mladých rybářů z Hořovic.

V sobotu 20.10. od brzkých ranních hodin ožil v Rožmitále pod Třemšínem místní areál koupaliště, kde se konaly náborové závody v rybolovné technice pořádané Středočeským územním svazem ve spolupráci s ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem a za podpory města Rožmitál pod Třemšínem. Závodů se zúčastnilo přes 30 závodníku z Rožmitálu a Hořovic. Počasí sice nebylo úplně top,ale na podzim to nebylo tak špatné. Pro všechny děti byly připravené krásné ceny a žádné dítko neodešlo s prázdnou. Děti byly rozděleny do 4 kategorií dle věku a pohlaví. Soutěžilo se v několika disciplínách aremberg – hod na plachtu, skish -hod na žluté terče a hod do dálky jednoruč. V rámci závodů proběhla i ukázka muškařských disciplín, kterou přijel předvéct Tomáš Spáčil reprezentant České republiky, čtyřnásobný mistr světa v pětiboji a Amálie Ungrová 14 ti letá účastnice celorepublikových závodů. Pro děti bylo po celou dobu závodů připraveno občerstvení, teplý čaj a buřtíky.

Bylo připraveno celkem 12 nádherných pohárů, spousty krásných cen a pro dva nejmladší účastníky z řad dívek a chlapců pruty. Závody přijel podpořit pan Jiří Eichler z odboru mládeže SUS a starosta města Rožmitál pod Třemšínem pan Ing. Josef Vondrášek. Tímto jim za podporu a sponzorské dary velmi děkujeme. S Hořovickými dětmi přijel pan Radek Spáčil, který našim dětem předal i spousty zajímavých a užitečných rad, za které také velmi děkujeme. Dalším kdo se přišel podívat a podpořit děti byl předseda MO Rožmitál pod Třemšínem pan Milan Pojer, který si sám některé disciplíny vyzkoušel. Kolem poledne bylo dobojováno a čekalo se jen na výsledky, které pro Rožmitálské děti dopadly velmi příznivě. z 12 poharů, jich 5 zůstalo zde doma v Rožmitále. Jsme na naše děti z kroužku MO Rožmitál pod Třemšínem náležitě pyšní.

Vyhlášení výsledků náborových závodů v rybolovné technice pořádané Středočeským územním svazem ve spolupráci s ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem a za podpory města Rožmitál pod Třemšínem. Z 12 pohárů nám jich 5 zůstalo doma zde v Rožmitále. Jsme patřičně hrdí na naše děti z kroužku. V mladších chlapcích kde byla konkurence největší jsme obsadili dvě místa a to na 1. místě se umístil Jan Beran a na 3. místě Nikolas Něměček. Ve starších chlapcích máme opět prvenství a to patří Kristiánu Vavrochovi. Mladší dívky máme opět dvě místa a to 1. místo Karolínka Šourková a 3. místo Ivanka Schwarcová. Ve starších dívkách všechny 3 místa obsadila děvčata z Hořovic. Všem samozřejmě moc gratulujeme. Petrův Zdar.

Vedoucí mládeže ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem – Aleš Haluska + tým vedoucích.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….