Rybářský rozcestník

Vytuněné boilies do podzimní studené vody

Úžasně měkké, rychleji rozpustné v chladné podzimní vodě se silnou pachovou stopou, to jsou spařené boilies koule ještě nadipované a doplněné o sypký atraktor!

Několik let jsem poměrně podceňoval výběr směsí na zakrmení i nástrah při chytání kaprovitých ryb v chladnější podzimní vodě. Prostě jsem neřešil ani rozpustnost nástrah nebo návnad jen jsem střídavě zkoušel sladké a slané krmení. Ovšem často jsem od vody odcházel bez záběru a to mě donutilo si přes zimu nastudovat nějakou tu literaturu. V jedné knížce jsem pak našel zajímavý návod na přípravu boilies pro lov ve studené vodě. Vyzkoušel jsem boilies podle tohoto návodu vytunit a ejhle, vytáhl jsem si z podzimní studené vody pěkných pár kaprů!

Jak na spařené boilies?

  • Den před výpravou ze sáčku odsypeme do kbelíku či jiné nádoby s poklopem vhodné množství boilies, záleží na celkové době výpravy, ale lepší je spařit menší množství koulí a raději postup opakovat několikrát, pokud bude množství nedostatečné … (můžeme kombinovat jak velikosti koulí tak i chutě)

Koule nachystané na spaření ….

  • Vařící vodou koule šokově spaříme, nalijeme jen tolik vody, aby byly koule sotva potopené, raději dáme o něco méně, než více!, zaklopíme a necháme 10 minut uzavřené, nekoukáme, aby jsme si neodpouštěli páru!

Spaříme vroucí vodou ….

Spařujeme dobře uzavřené!

  • Po napaření opatrně vylijeme obsah vody, koule nadipujeme nějakým vašim oblíbeným tekutým boosterem nebo dipem, promícháme a necháme chvíli odpočinout

Dipujeme oblíbeným tekutým boosterem nebo dipem …

  • Nakonec použijeme nějaký sypký atraktor, nebo stačí strouhanka, kousky sypkého atraktoru se totiž budou odlepovat od koulí a lákat ryby i ve vodním sloupci.

Sypký atraktor bude vzlínat …

Hotové vytuněné koule …

Takto upravené koule skladujeme dobře uzavřené, můžeme jimi zakrmovat, ale také na ně chytat.

Video k tématu:

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….