Rybářský rozcestník

Mámo, táto, chci začít rybařit. Rodičové, teď je ten správný čas!

Jako každý rok i letos, na začátku školního roku, jsou otevírány po celém Česku Českým rybářským svazem, z.s. dětské rybářské kroužky mládeže, kde získávají děti nejen vztah k přírodě, ale i praxi v různých rybolovných technikách, znalosti flory a fauny, a tak nacházejí i jiné možnosti a aktivity, jak trávit volný čas, než sedět u televize nebo hrát hry na počítači. V celém ČRS je registrováno na 700 takových rybářských kroužků, které navštěvují děti od počátku školní docházky až do 18 let. Rodiče neváhejte a přihlaste své dítě do „rybařáku“!

Jak se tedy stát rybářem?

Pro děti a jejich rodiče je to dnes poměrně snadné. U velkého počtu místních rybářských organizací jsou vedeny i kroužky pro děti. Ty jsou skvělé ze dvou důvodů. Za prvé se v nich děti naučí řádnému chování u vody, rozpoznávat jednotlivé ryby, ale i navazovat háčky a další dovednosti tak potřebné pro lov ryb. Další nespornou výhodou je, že děti na konci kroužku, z jara, udělají zkoušky, a pak dostanou platný rybářský lístek, takže když vyrazí k vodě, nejsou to pytláci, ale mladí, nadějní rybářští elévi.

Pokud jste se tedy páni rodičové rozhodli, že vyhovíte přání svého dítka, stačí dnes kliknout na internetu na rybářské organizace v místě vašeho bydliště a jistě v některé povedou dětský rybářský kroužek, kam pak můžete svého syna nebo dcerku přihlásit.

Seznam všech rybářských kroužků podle krajů najdete zde: Kroužky dle krajů

Více informací také zde: https://www.rybsvaz.cz/?page=rada/odd_sport_mladez/serial/serial

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….