Rybářský rozcestník

Rosnička je mrtvá. Vlivem vedra všechny ryby uhynuly

Tři dny zkázy, zmaru a vypjatých emocí. Rybník Rosnička na západním okraji Svitav je bez života. Drama, na jehož konci je devět tun mrtvých ryb, začalo v úterý nad ránem.

„Poslední obchůzku kolem rybníka jsme dělali v pondělí večer. To bylo ještě všechno v pořádku. Z pondělí na úterý nastal zlom, obrovský deficit kyslíku, kdy odumřely i sinice,“ přiblížila jednatelka svitavské organizace Českého rybářského svazu Ivana Drmolová.

O příčinách nemají jasno ani sami rybáři. Mezi lidmi, především na sociálních sítích, se spekuluje o všem možném. „Sami z toho momentálně nejsme moudří. Z informací, které jsme posbírali od lidí, co tomu rozumí, vyplývá, že celý rybník odumřel v návaznosti na vysokou teplotu vody,“ řekla s opatrností Ivana Drmolová. Vedro způsobilo, že se do vody nedostával kyslík a ryby se udusily. „Je možná i varianta, že to má hodně společného se sinicemi. Ale to nemůžeme přesně říct, jsou to jenom naše domněnky,“ dodala jednatelka…

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.