Rybářský rozcestník

Sucho, horko a nato průplach kanálu, pro ryby smrtící kombinace

Teploty stoupají ke třicítce a průtoky v korytech potoků a řek klesají. Zoufalá konstelace pro život ve vodě. Případné přívalové deště, které propláchnou kanalizační stoky, pak rybám uštědřují smrtící ránu. Jako počátkem června v Moravě v Bolelouci, kde rybáři vyházeli z vody na tři metráky mrtvých ryb. Nebylo to poprvé. Zarybnění Moravy ovšem stojí nemalé peníze.

Úhyn ryb v Bolelouci vyšetřuje policie. „Případ zatím nebyl ukončen, prověřování nadále probíhá. Zatím nemáme k dispozici výsledky odborného vyjádření České inspekce životního prostředí,“ sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková. Inspekce konkrétního pachatele nezjistila. Neexistuje …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Uzení ryb na sítech

Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím