Rybářský rozcestník

Rybářské uzly, kolik jich vlastně znám? A kolik používám?

Existuje desítky osvědčených rybářských uzlů, ale asi mě dáte za pravdu, že nakonec stejně využíváme 2 až 3 ty nejoblíbenjší. Nebo je to jinak? Kolik uzlů znáte vy a kolik z nich pravidelně používáte? Hlasujte, pište ….

V naší databázi u nás na webu Rybarskyrozcestnik.cz nyní najdete 57 rybářských uzlů. Od těch nejznámějších až po ty méně známé a například u nás v Česku málo používané. Kolik uzlů musí vlastně znát běžný rybář? Není to jednoduchá odpověď! Záleží dost na tom, kolik rybářských technik a jaké rybolovné techniky rybář využívá. Při více rybolovných technikách se občas hodí znát více uzlů.

Ano, co rybář, to jiný oblíbený uzel. Ale ať počítám, jak počítám, mě k životu stačí znalost 5 až 6 uzlů. Ale je pravda, že když jsem v loni například zkoušel pro mě novou rybolovnou techniku, Drop Shot, naráz jsem se musel naučit další uzel, aby postavení háčku na návazci bylo to správné. A jak jste na tom vy? Zkuste si spočítat, kolik vlastně uzlů znáte, ale poctivě! 🙂 A kolik jich opravdu využíváte?

Hlasovat můžete v naší anketě zde:

Kolik rybářských uzlů znáte a kolik z nich pravidelně využíváte?

Celkem hlasovalo 2066 čtenářů.

Kdo by se chtěl nějaký nový uzel naučit, nezapomeňte, že u nás na webu najdete encyklopedii rybářských uzlů a montáží! Stačí kliknout zde: Encyklopedie rybářských návazců, uzlů a montáží

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….