Rybářský rozcestník

Kočár jsme Nelince předali, a nejen ten…

Naše rybářka Nelinka už má svůj nový, supermoderní elektrický vozík, na který Středočeský územní svaz zorganizoval sbírku, a které se zúčastnili nejen středočeští rybáři, místní organizace a s námi spolupracující firmy, ale i rybáři z jiných územních svazů.

nelinka6nelinka5nelinka4nelinka7

Dnes dopoledne došlo na rybníku Dvorce během přestávky muškařských náborových závodů k malé slavnosti, kdy přijela Nelinka s maminkou Janou, aby převzala vše, co pro ni rybáři připravili.

Bylo to velmi dojemné, a i některým chlapům, zvyklým u vody na ledasco, se leskly oči. Nejprve předseda našeho územního svazu Dušan Hýbner v krátkosti popsal celý vývoj kolem Nelinky a rybářů.

„Poprvé jsem se setkal s Nelinkou někdy začátkem června, kdy jsem jí předával rybářský lístek a povolenku se základním rybářským vybavením. Hned od prvních chvil mi ta naše holka přirostla k srdci, když jsem viděl, jak ona i její máma bojují s nelehkým osudem. Pak přišlo od nás pozvání na vodnický tábor, kde jsme si ji všichni definitivně zamilovali a řekli jsme si, že chceme pro Nelču udělat víc. Po dohodě s maminkou Nelinky jsme se rozhodli uspořádat sbírku na elektrický vozík. Původně jsme chtěli vybrat asi 260 000 korun, ale během 14 dnů částka narostla na neskutečných 360 000 a museli jsme ji zastavit. Bylo splněno a já jsem byl velmi pyšný na všechny rybáře, i  nerybáře, na naše partnery, prostě na každého, kdo nějakým způsobem  přiložil ruku k dílu. Dokázali jsem velkou věc, a ještě jednou všem děkuji,“ uvedl Dušan Hýbner, který následně předal nádherné kytice, které věnovala Mirka Náglová, Nelince, její mamince a paní Lence Cisárikové z firmy Meyra, která vozíky pro Nelinku vyrobila, a i ona se přidala slevou na ceně vozíků.

Nelinka si to užívá ….

„Jsem dojatý a pyšný na rybáře. Víte, nás často vnímají jako ty blázny, co sedí schouleni u vody, kteří se jen zajímají o své ryby. Dokázali jsme, že to není pravda, že je velké množství rybářů, kteří mají srdce na pravém místě a dokážeme pomoci. Toho si velice vážím,“ řekl místopředseda SÚS Václav Seidl.

A pak se už šlo na dárky. Nejprve Nelinka obdržela spacák a lehátko od jednoho nejmenovaného prodejce  rybářských potřeb, který si přál zůstat v anonymitě. Na další dárky přispěl Slavomír Recman, jenž uspořádal sbírku na rybníku Letny a vybral 3 800 korun. Za ně byla zakoupena štika (polštářek), kterou si Nelča přála, vidlice, druhý spacák, bič, vlasce atd. Dále obdržela bič o českého reprezentanta v plavané Josefa Konopáska a dárek od firmy Monfish.

Přijel i zástupce firmy Mivardi Karel Skalický, jenž Nelince předal šek na 10 000 korun, kbelík rybářských dárků věnovalo RCCC.

A poté již zástupci firmy  Meyra odtajnili nádherný elektrický vozík, který Nelinku, a nejen ji, uchvátil. Museli ji ihned do nového vozíku usadit a už z něho neslezla. „Pojedu s ním až domů,“ prohlásila nadšeně a pak špitla: „Děkuju všem.“

Nelča dostala i druhý vozík, mechanický, který bude využívat na rybolov a zároveň i fusak na nohy, aby nám u vody nezmrzla.

Nelinka …

Dojatá byla i maminka Jana, která při slovech Dušana Hýbnera zamačkávala slzy: „Je to pro nás velká pomoc, něco neuvěřitelného, už jsme nedoufaly, že se něco takového může stát. Vidět takhle spokojenou a zářící tu moji  Kelišku je nejkrásnější odměna pro všechny, kteří nám pomohli a kteří se na sbírce podíleli. Dušane (Dušan Hýbner), nejde ani slovy vyjádřit, co jsi pro nás udělal a hlavně, že ses nenechal odradit. Všem děkuji.“

Pak už se Nelinka nenechala dvakrát pobízet, zařadila na vozíku rychlejší mód „králík“ a projela se po břehu rybníka. „Mám šest rychlostí,“ chlubila se a stihla si i tak trošku zamuškařit.

Co říci závěrem? Přátelé, další slova jsou zbytečná, fotky mluví za vše a my vám všem ještě jednou DĚKUJEME! Líp to říci neumíme!

PS1: V podvečer na facebooku maminka Nelinky hlásí: „Nechce z nového vozíku vůbec dolů…“

PS2: Veškeré vyúčtování zveřejníme na webu SÚS.

Více fotografií najdete zde: crs-sus.cz/kocar-jsme-nelince-predali-a-nejen-ten

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…