Rybářský rozcestník

Paráda! Václav Calta juniorským mistrem světa v RT, v disciplíně zátěž skish!

Skvělého úspěchu dosáhl Středočech Václav Calta na juniorském Mistrovství světa v rybolovné technice, když v disciplíně zátěž skish získal zlatou medaili. Český juniorský tým pak obsadil celkově druhé místo, družstvo juniorek ČR získalo titul mistryň světa.

Stupně vítězů ...
misrovstvi-rt-2misrovstvi-rt-4misrovstvi-rt-3

Světový šampionát se konal ve dnech 20.- 23. 7. 2017 v Bratislavě. Tomu předcházelo čtyřdenní soustředění Čechů ve Velkých Pavlovicích. Do reprezentačního týmu ČR se probojoval i  sedlčanský Václav Calta. Ten se zaskvěl v disciplíně zátěž skish, kde  musel zdolat polského závodníka, který dosáhl plného počtu bodů, ale ve finálovém rozhozu svůj výkon nezopakoval, zatímco Vašek byl stoprocentní a po zásluze se v této disciplíně může pyšnit titulem mistra světa. Celkově v pětiboji pak Václav skončil šestý.

V pořadí družstev získal český tým juniorů stříbrné medaile, když ho jen necelých 17 bodů dělilo od zlata, jež získali Poláci. I tak je to pro Čechy velký úspěch, neboť konkurence byla opravdu velká. Družstvo juniorek má zlato a celkem si Češi odvezli domů 14 medailí.

Velice si vážíme veškeré podpory ,kterou nám SÚS poskytuje v práci s mládeží.

Výsledky Mistrovství světa 2017

 

Autor: Eva Caltová, Zdroj: crs-sus.cz

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….