Rybářský rozcestník

Přinášíme první zprávu z Mistrovství světa handicapovaných rybářů v plavané 2017

Náš čtrnáctičlenný reprezentační team se po několikatýdenních přípravách tuto neděli vydal dodávkovými vozy do srbské Kanjiže. Cesta probíhala bez sebemenších problémů a ani naše obavy ze srbských hranic, kde jsme očekávali kolony a lustrace vozidel, se nám naštěstí nenaplnily. Po devíti hodinách jsme s několika zastávkami na občerstvení dorazili do hotelu SPA Kanjiža …

jrA57SrJYYA1qVZEUqral52arg_aDJFA55rw3t7t8RgX_HZtu-tXc-5dMGf66TzzN3VIfyEWHiaHzwavE8YEdrx7QTUxS9EmF2zJZ-B_7Nz7r2Js2ooG2E6Cb1poVwTJpVonzIhRSs-rbM5XcYhp1n4hb3oV2IoEbTrOT9J6TZGe42ckHxd7V9BP1QopGewpRuWCe6qfyzxjUIDtLBFPg

Přejezdem hranic jsme se ocitli na začátku devadesátých let minulého století v České republice, kdy jsme společně bilancovali naše porevoluční časy. Přijetí na hotelu a komunikace s místními lidmi nás však mile překvapila a místní gastronomie nám ve večerních hodinách pozvedla náladu. Ještě v nočních hodinách jsme se státním trenérem Richardem Konopáskem probrali strategii na první tréninkový den a po snídani jsme vyrazili na závodní úsek.

Trénink začal …

Od našeho příjezdu zde panují velmi horké klimatické podmínky, teplota překračuje 30 stupňů celsia… první den tréninků jsme strávili u vody 7 hodin, po přípravách náčiní a prvním magickém míchání krmení, jsme byli všichni v očekávání, co vše nám kanál Kiriš rybí fauny nabídne. Po několika hodinovém snažením musíme konstatovat, že zdejší podmínky budou na úlovek velice chudé. Jak my, tak i ostatní teamy, nachytali pouze malé množství malých ryb, jako jsou sumeček americký, karas, amur a cejn.

Místo závodu …

Po zhodnocení prvního tréninkového dne, závodníci a asistenti připravovali své nádobíčko pro druhý den. Další informace očekávejte ve středu po oficiálním zahájení MS v Srbsku.

Držte nám palce!

Jan Porhansl a Tomáš Kučera
Hospodář a zástupce hospodáře

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….